Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE

TIMIȘOARA, ROMÂNIA

0746 643 872

office@mensave.ro

Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE

Fii un erou!

Site creat de Roxana Popa, Marketing Director al companiei MENSAVE SRL Timișoara.
© Toate drepturile rezervate MENSAVE SRL.

 

OBȚINE ofertĂ!

Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE


MENSAVE împreună cu Politehnica Timișoara instalează primul Defibrilator Automat (AED) din Timișoara. 
 

MENSAVE înființează și dă startul Proiectulului DefibSAVE la Timișoara, proiect în care MENSAVE urmărește să implementeze cât mai multe defibrilatoare automate externe în oraș și nu numai. Primul defibrilator din Timișoara din acest proiect a fost deja amplasat la Aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

Următorul defibrilator sponzorizat în totalitate de către MENSAVE va fi inaugurat în data de 05.12.2022 pe clădirea Politehnicii Timișoara / Palatul Lloyd din Piața Operei. Acest proiect este suținut și de către echipa de fotbal Politehnica Timișoara si Druckeria. Timișoara urmează să devină Capitală Culturală în 2023, iar numărul vizitatorilor urmează să crească semnificativ. Timișoara trebuie să se ridice la standardele europene și să fie asigurată cu mai multe dispozitive de salvare vieți precum Defibrilatorul. 

70,000 de romani mor anual din cauza unui stop cardiac. Pentru ca ambulanta ajunge foarte rar la timp, defibrilatoarele automate ar putea salva nenumarate vieti. La nivel modial, stopul cardio-respirator omoara mai multe persoane decat accidentele de masina, cancerul, diabetul sau orice alta afectiune de acest gen. 90% dintre cei afectati intra in fibrilatie ventriculara, ceea ce inseamna ca pot fi salvati daca se intervine imediat. Din pacate, asta se intampla foarte rar pentru ca nu este omeneste posibil ca ambulanta sa ajunga in timp util la bolnav. In caz de stop cardiac, fiecare secunda conteaza.

Defibrilatorul automat extern, o sansa de supravietuire

Daca suferi un stop cardiac, inima ti se poate reporni si dupa opt minute, insa pentru creier este prea tarziu. Daca nu primeste oxigen timp de patru minute, acesta sufera leziuni permanente. Asa se face ca si astazi, cand ambulanta ajunge la pacient chiar si in 10 minute, exista atatea si atatea decese datorate stopului cardio-respirator.

Cel mai recent dintre cazurile cunoscute este cel al Ramonei Caciu, femeia care a murit la locul de munca acum cateva luni. Dar au existat si copii aparent sanatosi care s-au prabusit brusc in curtea scolii sau fotbalisti care au cazut ca secerati pe teren. Daca in aceste cazuri ar fi existat in preajma un defibrilator probabil ca deznodamantul ar fi fost mai fericit. Steve Jelfs, reprezentant al Cardiac Science, o companie ce produce defibrilatoare automate externe, spune ca tara sa natala, Anglia a reusit o crestere considerabila a sanselor de supravietuire. Daca pana acum erau salvate doar 5% dintre victimele unui stop cardiac, astazi procentul a crescut la 25% datorita defibrilatoarelor automate.

Chiar si un copil poate folosi un defibrilator

Un defibrilator poate salva o multime de vieti pentru ca poate fi folosit de oricine, indiferent de meserie. De fapt, spune Steve Jelfs, studiile au aratat ca si un copil de opt ani poate folosi in siguranta un defibrilator automat. Inca de la pornire, aparatul ofera instructiuni vocale clare celui care intervine: asezi electrozii pe pieptul pacientului si astepti. In acest timp, aparatul inregistreaza ritmul cardiac pentru a vedea daca este sau nu nevoie de defibrilare. Daca este nevoie, vocea te indruma cand sa apesi butonul declansator si cum sa continui resuscitarea cardio-pulmonara.Daca nu, esti anuntat ca bolnavul are un ritm cardiac normal, ceea ce inseamna, probabil ca este doar lesinat. Astfel nu exista riscul ca, din exces de zel, sa electrocutezi o persoana care nu e in pericol de moarte. Cu ajutorul defibrilatoarelor automate nu mai este nevoie de medic care sa faca defibrilarea, ceea ce mareste considerabil sansele de supravietuire. Acestea scad cu 7-10% la fiecare minut de intarziere si ideal este sa se intervina in primele cinci minute de la pierderea cunostintei, a mai spus reprezentantul Cardiac Science.

Invata cum se foloseste defibrilatorul la cursurile de prim ajutor sustinute de MENSAVE

Un defibrilator poate salva o multime de vieti, asadar te invitam sa Fii un Erou! si sa inveti cum se foloseste acesta la cursurile de prim ajutor organizate de MENSAVE. Inscrierile se fac aici: www.mensave.ro/evenimente

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la office@mensave.ro.
 

sursa: https://www.sfatulmedicului.ro/Boli-ale-inimii-si-vaselor/defibrilatorul-automat-poate-salva-vieti_7522

Tags: defibrilator , defibrilator semiautomat , defibrilator automat , aed , curs de prim ajutor , infarct , infarct miocaridc , mensave , fii un erou , curs prim ajutor romania , curs prim ajutor adult , curs prim ajutor bebelusi

 

 

MENSAVE

Fii un erou!

 

MENSAVE instalează la Timișoara primul Defibrilator Automat (AED) în Piața Operei

16 noiembrie 2022
Cursuri de prim ajutor Timisoara MENSAVE

ÎNAPOI