Există legi în România care mă obligă să știu prim ajutor?

Da, există. Este vorba de unele articole din Codul Penal, Legea Sănătății și Legea Muncii. Acestea aduc o serie de obligații dar și unele drepturi.

Cel mai citat exemplu este stopul cardio-respirator unde cel care acordă primul ajutor este la fel de important ca medicul din spital. În lipsa intervenției imediate șansele de supraviețuire sunt minime.

Înseamnă că din diferite motive (infarct miocardic, aritmii, etc.) s-a oprit inima și respirația. Dacă inima nu mai bate, sângele nu mai circulă, oxigenul nu mai ajunge în corp. Dacă creierul rămâne fără oxigen mai mult de 6 minute, neuronii încep să moară.

Pentru persoane fizice, accesează pagina Cursuri din meniul de mai sus. Pentru persoane fizice contactează-ne prin telefon la 0746 643 872 sau te sunăm noi dacă ne trimiți un email la office@mensave.ro. Vezi secțiunea Contact pentru mai multe informații.

Da, primești o diplomă de participare cu detalii legate de curs. Diploma nu are o perioadă de valabilitate oficială, însă noi recomandăm revizuirea cursului după cel mult 1 an.

La nivel individual pentru a demonstra participarea la curs. Pentru companii acoperă cerințele prevăzute în Legea Muncii cu privire la instruirea persoanelor desemnate să acorde prim ajutor.

Dacă primul ajutor este acordat cu bună credință, cel ce intervine este protejat de Legea sănătații. Pe de altă parte Codul Penal pedepsește lăsarea fără ajutor a unei persoane în nevoie.

Pentru persoane fizice, deocamdată da. Pentru persoane juridice, echipa MENSAVE se deplasează oriunde este nevoie.

MENSAVE nu recomandă cursurile de prim ajutor ONLINE, deoarece practica este mai importantă decât teoria. În contextul pandemic actual se pot face anumite excepții.

Pentru a fi la curent cu ultimele restricții impuse în Timișoara, urmăriți pagina dedicată acestei secțiuni pe https://covid19.primariatm.ro/.

Da, ne dorim constant să devenim mai buni și să învățăm mai mult. Dacă îți place ceea ce facem și vrei și tu să te implici, trimite-ne un mail la office@mensave.ro și te vom contacta în cel mai scurt timp.