Cate stopuri cardio-respiratorii se intampla acasa

Stopul cardio-respiratoriu este o situație medicală de urgență care poate avea consecințe fatale. Acesta apare atunci când inima și respirația unei persoane încetează să funcționeze, iar fără acțiune imediată și corespunzătoare, șansele de supraviețuire scad dramatic.

Potrivit datelor statistice, stopul cardio-respiratoriu poate apărea oriunde, dar în cea mai mare parte a cazurilor se întâmplă acasă. În SUA, spre exemplu, aproximativ 350.000 de stopuri cardio-respiratorii au loc în fiecare an în afara spitalului, iar din acestea, aproximativ 70% se întâmplă în locuințele oamenilor.

În România, cifrele sunt similare. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică în anul 2019, majoritatea accidentelor care implică decesul sau incapacitatea permanentă apar acasă. Acest lucru se datorează faptului că oamenii petrec mult timp acasă și, prin urmare, există un risc mai mare de a se confrunta cu situații de urgență.

Este important să menționăm faptul că stopul cardio-respiratoriu poate fi prevenit și tratat dacă sunt aplicate măsuri adecvate în timp util. Acestea includ recunoașterea semnelor și simptomelor, apelarea la serviciile de urgență cât mai curând posibil și acordarea primului ajutor de către o persoană instruită.

Este important să fim pregătiți în orice moment pentru a face față unei situații de urgență, cum ar fi stopul cardio-respiratoriu. În acest sens, instruirea în acordarea primului ajutor este esențială pentru a învăța cum să recunoaștem semnele și simptomele stopului cardio-respiratoriu, cum să apelăm la serviciile de urgență și cum să acordăm primul ajutor corespunzător înainte de sosirea echipelor medicale de intervenție.

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian