Cum se face corect Manevra Heimlich

Manevra Heimlich, numită după medicul american Henry Heimlich, este o procedură de prim ajutor care poate salva vieți în cazul unei situații de sufocare cu un corp străin. Această manevră poate fi efectuată în orice moment, oriunde, de orice persoană instruită, fără a fi nevoie de echipamente speciale sau medicamente.

Iată cum se face corect manevra Heimlich:

  1. Identificați simptomele de sufocare – Dacă o persoană este sufocată, aceasta poate prezenta simptome precum tuse, inabilitatea de a respira sau de a vorbi, senzația de sufocare și înroșirea feței.

  2. Încurajați persoana să tusească – În primul rând, încurajați persoana să tusească, deoarece aceasta poate fi suficientă pentru a elimina corpul străin. Dacă tusea nu ajută, atunci este necesară aplicarea manevrei Heimlich.

  3. Stați în spatele persoanei – Stați în spatele persoanei care sufocă și îndreptați-o înspre dvs.

  4. Încleștați mâinile – Plasați-vă pumnul dominant pe partea superioară a abdomenului, între buric și coaste. Apoi, plasați mâna cealaltă peste pumnul dominant.

  5. Aplicați o presiune puternică – Împingeți rapid și puternic mâinile în abdomenul persoanei, cu o presiune suficientă pentru a forța aerul să iasă din plămâni și a elimina corpul străin.

  6. Repetați procedura – Repetați manevra Heimlich până când corpul străin este eliminat sau până când persoana începe să respire din nou.

Este important să rețineți că manevra Heimlich nu trebuie efectuată pe orice persoană care suferă de o problemă medicală preexistentă, cum ar fi o femeie însărcinată sau o persoană care a suferit o intervenție chirurgicală recentă. De asemenea, în cazul în care persoana care sufocă pierde cunoștința, este necesară aplicarea manevrei de resuscitare cardio-pulmonară (CPR) până la sosirea echipelor medicale de intervenție.

În concluzie, manevra Heimlich este o procedură de prim ajutor simplă, dar eficientă, care poate salva vieți în cazul unei situații de sufocare cu un corp străin. Este important ca oricine să fie instruit în această procedură și să fie pregătit să acționeze în cazul unei situații de urgență.

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continuțul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.