Stiai ca esti protejat de Legea Salvatorului atunci cand oferi Primul Ajutor?

În România, Legea Salvatorului a fost adoptată în 2014 și are ca scop acordarea de protecție juridică pentru persoanele care oferă primul ajutor în caz de urgență. Această lege este menită să încurajeze cetățenii să acorde primul ajutor, fără frica de consecințe juridice negative în cazul în care acțiunea lor nu a avut succes.

Potrivit acestei legi, persoana care acordă primul ajutor într-o situație de urgență nu poate fi trasă la răspundere pentru consecințele acțiunilor lor, cu condiția să fi acționat în baza bunelor intenții și a cunoștințelor limitate despre primul ajutor. Cu alte cuvinte, este important ca persoana care acordă primul ajutor să urmeze regulile de bază și să ofere ajutorul într-un mod responsabil, folosind cunoștințele pe care le are.

Pentru a oferi primul ajutor în România, este necesar să urmați câțiva pași importanți. În primul rând, este important să evaluați situația de urgență și să apelați la serviciul de urgență 112. În cazul în care victima este conștientă, este important să o mențineți liniștită și să o încurajați să respire normal. În cazul în care victima nu respiră sau respiră cu dificultate, se poate începe resuscitarea cardiopulmonară (RCP).

Este important să aveti pana in momentul respectiv un curs de prim ajutor facut si sa aveți la îndemână un kit de prim ajutor în cazul în care sunteți într-o situație de urgență. Kitul ar trebui să includă materiale de bandajare, soluție salină, medicamente prescrise și alte echipamente necesare pentru a oferi ajutor în caz de urgență.

În concluzie, Legea Salvatorului din România protejează persoanele care acordă primul ajutor în caz de urgență și încurajează cetățenii să acorde ajutorul necesar în astfel de situații. Este important să urmați procedurile de bază pentru a oferi ajutor într-un mod responsabil și să aveți la îndemână un kit de prim ajutor pentru a fi pregătit în caz de urgență. Acordarea de prim ajutor poate salva vieți și poate ajuta la prevenirea consecințelor grave ale accidentelor sau ale altor situații medicale de urgență.

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Un comentariu la “Stiai ca esti protejat de Legea Salvatorului atunci cand oferi Primul Ajutor?

  1. Pingback: De ce unii oameni nu au curaj sa acorde primul ajutor? | MENSAVE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continuțul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.