Cati oameni ar trebui sa fie instruiti in prim ajutor pe tura de lucru?

Primul ajutor este o abilitate esențială pe care toți oamenii ar trebui să o dețină, deoarece ar putea salva vieți într-o situație de urgență. Cu toate acestea, în unele locuri de muncă, este esențial ca un anumit număr de oameni să fie instruiți și certificați în primul ajutor pentru a se asigura că se poate oferi ajutor imediat în cazul unei urgențe.

Conform standardelor europene si OMS, cel puțin 15% din angajați ar trebui să fie instruiți în primul ajutor. Cu toate acestea, acest lucru poate varia în funcție de natura afacerii și de riscurile asociate locului de muncă. În unele cazuri, poate fi necesar să instruiești mai mulți angajați în primul ajutor, în timp ce în altele poate fi suficient ca doar câțiva angajați să fie instruiți.

În general, în afacerile mici, unul sau doi angajați ar trebui să fie instruiți în primul ajutor. În afacerile mai mari, un număr mai mare de angajați ar trebui să fie instruiți, iar aceștia ar trebui să fie distribuiți în mod strategic pe parcursul zilei de lucru și să fie disponibili în orice moment pentru a oferi ajutor în caz de urgență.

De exemplu, într-un magazin de alimente, poate fi suficient să instruiești doar doi sau trei angajați în primul ajutor, în timp ce într-o fabrică de prelucrare a produselor chimice, ar putea fi necesar să instruiești mai mulți angajați pe tura.

Indiferent de numărul de angajați instruiți în primul ajutor, este important să se asigure că aceștia sunt actualizați cu cele mai recente protocoale și să se ofere oportunități de formare continuă pentru a asigura că abilitățile lor rămân proaspete și relevante.

În concluzie, numărul de angajați care ar trebui să fie instruiți în primul ajutor depinde de natura afacerii și de riscurile asociate locului de muncă. Este important ca toți angajații să înțeleagă importanța primului ajutor și să fie capabili să acționeze rapid în cazul unei urgențe, indiferent dacă sunt sau nu instruiți formal în primul ajutor.

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian