Frauda companiilor de SSM care ofera cursurile de prim ajutor doar pe hartie

În societatea noastră agitată, în care accidentele și urgențele pot apărea în orice moment, este important ca mai mulți oameni să aibă cunoștințe de prim ajutor. Cu toate acestea, există companii, unele chiar de SSM care oferă diplome de prim ajutor fără a oferi cursuri sau practică, ceea ce reprezintă un pericol real pentru cei care primesc aceste diplome.

În România există o mulțime de companii care oferă servicii de SSM (Sănătate și Securitate în Muncă), care includ și cursuri de prim ajutor. Cu toate acestea, din păcate, există și companii care oferă doar prim ajutor pe hârtie, fără a furniza instruire practică adecvată.

Aceste companii oferă cursuri online sau prin intermediul unor manuale sau materiale de învățare, dar nu oferă oportunități de practică și instruire reală. Aceste tipuri de cursuri nu sunt doar ineficiente, dar pot fi și periculoase în situații de urgență.

O persoană care primește o diplomă de prim ajutor în acest fel poate avea încredere în cunoștințele lor, dar nu vor fi pregătiți pentru a face față unei urgențe reale. De exemplu, o persoană care a obținut o diplomă de prim ajutor fără practică nu va fi capabilă să acorde ajutor medical adecvat în cazul unei situații de urgență.

În plus, astfel de cursuri pot fi inutile în cazul în care angajații trebuie să aibă cunoștințe de prim ajutor pentru a lucra în anumite domenii. În astfel de cazuri, o diplomă de prim ajutor fără o pregătire adecvată ar putea fi considerată inacceptabilă și ar putea duce la probleme legale pentru companie.

Este important ca companiile care oferă servicii de SSM să fie în măsură să furnizeze instruire practică adecvată și să ofere oportunități de practică pentru angajații lor. Acest lucru poate include simulări de situații de urgență și practică de prim ajutor pe manechine sau alte instrumente.

Companiile de SSM care oferă prim ajutor doar pe hârtie nu sunt doar ineficiente, dar pot fi și periculoase pentru angajați și pentru cei din jurul lor. 

Aceste companii oferă diplome de prim ajutor online sau prin intermediul unor cursuri rapide și ieftine, care nu oferă suficiente cunoștințe practice pentru a face față unor situații de urgență. Acest lucru poate fi extrem de periculos, deoarece persoanele care primesc aceste diplome pot crede că sunt pregătite să ofere primul ajutor, dar în realitate nu au cunoștințe adecvate pentru a face față unei urgențe.

În plus, aceste diplome pot fi inutile sau chiar dăunătoare în cazul în care este necesar să fie furnizat primul ajutor real. Fără o pregătire adecvată, o persoană poate face mai mult rău decât bine atunci când încearcă să ofere ajutor medical.

Acest tip de afacere poate fi, de asemenea, periculos pentru companiile care oferă astfel de diplome. Dacă o persoană care a primit o diplomă de prim ajutor de la o astfel de companie oferă ajutor într-o situație de urgență și se întâmplă să facă o greșeală, compania care a emis diploma ar putea fi făcută responsabilă și ar putea fi acționată în justiție.

Este important ca cei care doresc să obțină o diplomă de prim ajutor să aleagă o companie reputată și să ia parte la un curs adecvat care să includă și o practică reală. Cursurile de prim ajutor ar trebui să fie predate de către instructori calificați și să ofere oportunități de a practica procedurile de prim ajutor într-un mediu controlat.

În concluzie, companiile care oferă diplome de prim ajutor fără cursuri și practică reprezintă un pericol real pentru cei care primesc aceste diplome și pot avea consecințe grave. Este important ca cei care doresc să dobândească cunoștințe de prim ajutor să aleagă o companie respectabilă și să ia parte la un curs adecvat și practic.

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian