Pasi rapizi atunci cand bebelusul (sub 1 an) face febra

Când un bebeluș sub 1 an face febră, este important să acționați rapid pentru a-i oferi un prim ajutor și a preveni complicațiile.

Iată câțiva pași pe care îi puteți urma:

  1. Verificați temperatura – Utilizați un termometru pentru a măsura temperatura bebelușului. În general, o temperatură rectală mai mare de 38°C este considerată febră la un bebeluș.

  2. Dezbrăcați-l – În cazul în care bebelușul este îmbrăcat prea gros, dezbrăcați-l pentru a-l răcori.

  3. Hidratați-l – Dacă bebelușul este alăptat, continuați să-l alăptați la cerere. Dacă este hrănit cu biberonul, oferiți-i mai mult lichid decât de obicei, cum ar fi apă pentru rehidratare orală pentru copii.

  4. Verificați starea generală a bebelușului – Verificați dacă bebelușul este letargic sau are probleme de respirație, sau alte semne de agravare a stării de sănătate. În aceste cazuri, solicitați imediat ajutor medical.

  5. Consultați medicul – În general, este indicat să consultați medicul pentru a obține un diagnostic precis și pentru a primi instrucțiuni specifice pentru a trata febra. Medicul poate prescrie medicamente pentru a reduce febra, dacă este necesar.

Este important să nu oferiți bebelușului medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina sau ibuprofen, fără recomandarea medicului, deoarece acestea pot fi periculoase pentru bebeluși.

Invata sa acrozi primul ajutor cu MENSAVE.

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continuțul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.