Cum se face respiratia gura la gura la animalele de companie? Pasi rapizi de Prim Ajutor si Resuscitare

CPR sau resuscitarea cardio-pulmonară este o tehnică utilizată pentru a salva viețile animalelor care suferă de insuficiență cardiacă sau respiratorie. Este important să înțelegem că CPR nu este o soluție permanentă, ci o modalitate de a menține fluxul de oxigen către creier și organele vitale până când se poate ajunge la o clinică veterinară.

Resuscitarea poate fi efectuat la animalele de companie în următoarele cazuri:

  1. Stop cardio-respirator (insuficiență cardiacă și respiratorie) – în această situație, inima și respirația animalelor încetează să mai funcționeze.

  2. Înec (sufocare) – când un animal se înecă cu un obiect, mâncare sau lichid, iar căile respiratorii sunt blocate.

Pentru a efectua CPR la animalele de companie, trebuie să aveți în vedere următorii pași:

  1. Verificați starea animalului – verificați respirația și pulsul animalului. Dacă acesta nu respiră sau nu are puls, trebuie să începeți imediat CPR.

  2. Poziționați animalul – așezați animalul pe o suprafață plană și solidă. Asigurați-vă că capul este poziționat într-un unghi natural.

  3. Începeți respirația artificială – închideți gura animalului și suflați aer în nări timp de 3-4 secunde. Asigurați-vă că pieptul animalului se ridică și coboară.

  4. Verificați pulsul – puneți două degete pe partea interioară a coapsei animalelor și verificați pulsul. Dacă nu există puls, treceți la următorul pas.

  5. Începeți masajul cardiac – așezați animalul pe partea sa dreaptă. Plasați-vă mâna stângă pe partea stângă a toracelui animalului, imediat sub coaste. Plasați-vă cealaltă mână peste prima și începeți să apăsați cu putere în sus și în jos pe torace timp de 30 de secunde.

  6. Alternați respirația artificială și masajul cardiac – continuați să alternați respirația artificială și masajul cardiac până când animalul își recapătă respirația și pulsul sau până când ajungeți la o clinică veterinară.

Este important să învățați tehnica corectă de resuscitare de la un veterinar sau de la o persoană cu experiență în acest domeniu. Este, de asemenea, important să aveți un kit de prim ajutor pentru animale de companie la îndemână și să cunoașteți numărul de telefon al unei clinici veterinare de urgență din zona dvs.

În concluzie, CPR sau resuscitarea poate salva viețile animalelor de companie în situatiile de urgenta. 

Noi la MENSAVE nu oferim acest curs pentru animalele de companie, doar pentru adulti si copii.

 

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian