Serviciu de prim ajutor integrat a fost implementat in Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, in parteneriat cu MENSAVE

mensave curs prim ajutor 134

S-a dat alarma astăzi, 28.11.2022, în Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”. O persoană care se afla în terminalul de sosiri externe a acuzat dureri puternice în zona pieptului. A primit imediat ajutor din partea unei alte persoane care se afla în apropiere, iar ulterior a fost anunțată echipa medicală de prim ajutor din cadrul Aeroportului.

La fața locului a sosit imediat echipa de prim ajutor integrat care a constatat imediat că este vorba despre un stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare urmate de protocolul primului ajutor avansat: montarea pipei Guedel, oxigen cu balon de ventilație și medicație. Pentru că în incinta Aeroportului Internațional Timișoara “Traian Vuia” exista două defibrilatoare automate externe (AED), unul dintre ele a fost folosit în acest stop cardio-respirator.

Maneverele de prim ajutor au durat 15 minute, până când victima a prezentat semne că își revine și a fost preluată de echipajul de prim ajutor de pe ambulanță.

Așa a arătat astăzi scenariul de prim ajutor integrat pe care s-a mers. Suntem fericiți că acest proiect a fost implementat în cel mai mic detaliu, iar prin aceste acțiuni Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia” devine primul aeroport din România cu o echipă de prim ajutor instruită la cel mai înalt nivel care are în folosință defibrilatoare automate externe (AED).

Suntem fericiți că Timișoara devine din nou lider în serviciul de prim ajutor prin implementarea acestui proiect.

Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu MENSAVE, companie care oferă cursuri de prim ajutor la cel mai înalt nivel și standarde europene. Acest proiect face parte din proiectul local conceput la Timișoara de către MENSAVE – DefibSAVE – mai multe detalii aici: https://mensave.ro/ce-este-proiectul-defibsave

Mulțumim Aeroportului Traian Vuia din Timișoara și oamenilor implicați în acest proiect. Mulțumim echipei medicale pentru profesionalismul arătat în acest proiect.

 

Tags: curs de prim ajutor, infarct, infarct miocardic, mensave, fii un erou, curs prim ajutor romania, curs prim ajutor adult, curs prim ajutor bebelusi

 

MENSAVE

Fii un erou!

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian