Ce facem in caz de lesin? NU aruncam cu apa pe fata persoanei

Când o persoană leșină, este important să se acționeze rapid pentru a le oferi primul ajutor. O leșină poate fi cauzată de mai multe lucruri, precum deshidratarea, hipotensiunea sau anxietatea, dar este adesea un semn că organismul nu primește suficient oxigen.

Iată câteva sfaturi de prim ajutor pe care le poți aplica în caz de leșin:

  1. Asigură-te că zona este sigură: dacă o persoană leșină într-un loc aglomerat, mută-i corpul într-un spațiu deschis. Acest lucru va ajuta la evitarea aglomerației și la crearea unui spațiu mai sigur pentru a-i acorda primul ajutor.

  2. Verifică-vă respirația și pulsul: dacă o persoană leșină, verifică-i respirația și pulsul. Dacă nu respiră sau nu are puls, solicită imediat ajutor medical.

  3. Îndepărtează hainele strâmte: dacă o persoană leșină, poate fi util să îi deschei hainele strâmte sau să îi scoți obiectele din buzunare. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de aer și la scăderea tensiunii arteriale.

  4. Păstrează-i capul ridicat: dacă o persoană leșină, ridică-i picioarele pentru a îmbunătăți fluxul de sânge către creier. Asigură-te că îi ții capul ridicat și orientat înainte pentru a îmbunătăți fluxul de oxigen către creier.

  5. Stai alături de persoană: stai alături de persoană până când își revine complet. Oferă-i apă sau alte lichide pentru a o ajuta să-și refacă hidratarea și a ajuta la prevenirea unor noi episoade de leșin.

  6. Dacă persoana nu se trezește, solicită ajutor medical: dacă persoana nu se trezește după o perioadă de timp, solicită imediat ajutor medical.

În concluzie, leșinul poate fi un semn de probleme de sănătate și trebuie tratat cu seriozitate. Dacă observi că o persoană leșină, acționează rapid și aplica sfaturile de mai sus pentru a-i oferi primul ajutor și pentru a ajuta la prevenirea unor probleme mai grave de sănătate.

Participa aici la un Curs de Prim Ajutor cu MENSAVE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continuțul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.